Heeft u ook kaarten van …?
Niet alle ansichtkaarten staan op onze website. Zoekt u een specifieke kaart? Stuur ons dan een berichtje. Heeft u een specifieke interesse? Ook dan kunt u een berichtje sturen. U wordt dan op de hoogte gehouden als er nieuwe kaarten op de website komen.
Regelmatig worden weer nieuwe kaarten aan de site toegevoegd. Als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gehouden.
Het aankoopbedrag is al enige dagen geleden van mijn bankrekening afgeschreven, tot op heden heb ik nog niets ontvangen?
Overschrijvingen van de ene bank naar een andere bank duren vaak enkele dagen. Er kan dus langere tijd zitten tussen het moment van afschrijving bij u en de bijschrijving bij ons, waardoor de verzending van de kaarten langer kan duren. PostNL heeft de bezorging op maandag geschrapt.
Waar kan ik nog meer oude ansichtkaarten en fotokaarten kopen?
Op de websites van Marktplaats van Qoop worden veel ansichtkaarten verhandeld. Door op de links naar deze websites te klikken, kunt u mijn aanbod op die platforms bekijken. Ook werk ik samen met Antiquariaat Boekendaal, Lange Groenendaal 25/27 te Gouda. Naast een grote voorraad ansichtkaarten vindt u daar een collectie topografische boeken en prenten van Gouda, Zuid-Holland en overig Nederland. Verder heeft deze winkel een algemene voorraad aan antiquarische en tweedehands boeken. De winkel is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (maandag vanaf 13.00 uur).
En uiteraard kunt u ons aanbod via de webwinkel bekijken.
Koopt u ook ansichtkaarten in?
Ik heb speciale belangstelling voor verzamelingen en nalatenschappen van oude prentbriefkaarten met stad- en dorpsgezichten van Nederland tot circa 1970. Maar ook andere kaarten worden gezocht.
Voor een gratis en vrijblijvende taxatie kunt u na afspraak langskomen. Ook kunt u de kaarten opsturen. U krijgt dan per e-mail een bod op de kaarten. Gaat u niet akkoord, dan stuur ik de kaarten op mijn kosten weer retour.
Eventueel kan ik bij u thuiskomen. Ik ontvang dan graag vooraf een globale omschrijving van de kaarten (met aantal, steden/dorpen, periode, kwaliteit) en de eventuele vraagprijs via de contactpagina. U hoort dan zo snel mogelijk van ons.
Wat is de waarde van een ansichtkaart?
Vooraf is de waarde van de aangeboden ansichtkaarten moeilijk in te schatten. Er zijn goedkope en duurdere exemplaren. Niet voor alle thema’s, dorpen en steden zijn verzamelaars te vinden. Van grote steden zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht worden vaak niet alle, maar een aantal specifieke, wijken verzameld.
Verder is het aantal voorkomende thema’s op de kaarten van belang. Ook is er de vraag naar bepaalde uitgevers. Vooral de kleinere dorpen en steden zijn gezocht.
Bijzondere kaarten zijn de zogenaamde fotokaarten: dit zijn ansichtkaarten die door een plaatselijke fotograaf in beperkte oplage zijn gemaakt. Een voorbeeld hiervan is Fotograaf Tukker uit Gouda, die bij bijzondere gelegenheden, zoals een optocht, een jubileumfeest of een ramp enkele opnames maakte en vaak op bestelling afdrukken leverde.
Hoe bewaar je oude kaarten?
De beste manier om ansichtkaarten te bewaren is deze in zuurvrije hoesjes te bewaren. Deze zijn verkrijgbaar via de postzegelhandel of via internet en kosten rond de 15 cent per stuk.
Enige tijd geleden heb ik een e-mail aan u verzonden waarop ik nog steeds geen antwoord heb gehad. Waarom krijg ik geen reactie?
Helaas gaat er soms iets fout. Het kan aan de spamfilter liggen die niet goed is ingesteld, met name bij hotmail-gebruikers komt dit nogal eens voor. Heeft u na twee dagen nog geen antwoord ontvangen, probeer het dan nog eens of laat een bericht achter via het contactformulier.
Wanneer worden er weer nieuwe kaarten op de website geplaatst?
De bedoeling is wekelijks nieuwe aanwinsten in onze webwinkel te plaatsen, maar ik ben natuurlijk afhankelijk van wat mij aangeboden wordt. Voorlopig kan ik putten uit mijn voorraad van duizenden prentbriefkaarten.